A Tesla felvásárolta a Solarcity-t

Sok versenytársával ellentétben, Elon Musk másként gondolkozik cége fejlesztéséről, illetve arról, hogy hogyan jusson vezető szerephez a piacon, amit Mesteri Tervének második felvonásában is olvashattunk. Ebben a bejegyzésben ír a vállalkozások viszonyairól is, úgy gondolja hogy ha több cégnek azonos a célja, akkor azoknak össze kellene fogniuk, mert csak így tudják azt a lehető leghatékonyabban és leggyorsabban elérni. A Tesla CEO-ja bejegyzésében kijelentette, hogy cége ezt az elvet követni is fogja és említést is tett a SolarCity-vel való együttműködésről. A tárgyalások megkezdése után bő egy hónappal, július végére meg is történt az egyesítés.

A családi üzlet (Lyndon és Peter Rive, a SolarCity vezetői Musk unokatestvérei) 2,6 milliárd dollárba került, ami a Tesla részvényeinek 11%-os esését eredményezte, mert nőtt a cég eladósodottsága, azonban Elon Musk szerint ez nem okoz majd jelentős gondot. Szerinte a két cég lehetőségeinek teljes kiaknázására csak az egyesítéssel kerülhetett sor, így ebből csak előny származhat számukra. A fizetés nem készpénzben történik majd, hanem részvények útján.

Többek között a megegyezés része az is, hogy a SolarCity szeptember 14-ig tartó 45 napos időszak alatt szabadon javaslatokat tehet a termékek gyártásával, fejlesztésével, illetve a menedzsmenttel kapcsolatban. A várakozások szerint, a Tesla és a SolarCity teljes egyesülését követő egy éveben 150 millió dollárt