Megépítik a világ legkívánatosabb villanyautóját

Ha a steampunk mozgalomnak van emblematikus autója, a Morgan Three-Wheeler az. Duplán igaz ez a minden logikát nélkülöző elektromos kiadásra, amely a léghűtéses V-motor hiányában barátságos pókarcot kapott arra a felületre, ahol minden normális autón a hűtőt keresnénk.

A márciusban bemutatott egyszemű változat is különlegesen nézett ki, a szűken elhelyezett dupla fényszóróval viszont elveszítette bohókásságát az autó, harciasnak és céltudatosnak tűnik, amihez persze a finoman kidolgozott fa és réz alkatrészek, a telitárcsás kerekek, az alacsony szélvédő is hozzájárulnak.

 

UK1909 kódnéven kerül forgalomba a kocsi, amit kizárólag egy helyen, a brit Selfridges luxusáruház kínálatában vásárolhatunk meg. Az UK a gyártás helyére, a 19 a darabszámra utal, a 09 pedig a közreműködő partnerek számára: kilenc patinás brit márka készített ugyanis kiegészítőt a kis Morganhez, a selyemsáltól a pilótasapkáig, a sofőrszemüvegtől az utazóbőröndig.

Míg ezeknek valójában csak a kocsival együtt van értelme, a háromféle autós kabát alighanem a háromkerekűtől függetlenül is kelendő volna, de nem: kizárólag akkor vehetsz a kiegészítőkből, ha már a tizenkilenc EV3 egyike is a tiéd.