Hangot a Teslának? Miért ne?!

Sokak kritizálják az elektromos autókat a hangtalanságuk miatt. Akadnak olyanok is, akik balesetveszélyesnek tartják azt, ha egy autónak nincsen semmilyen hangja, mivel ez esetben sem a gyalogosok sem egyéb a közlekedésben résztvevő jármű nem tudja észlelni a villanyautó közeledését.

Mint tudjuk, beteg emberek léteznek. A Mutual Mobile fejlesztőcég munkatársaiban egy olyan ötlet merült fel, miszerint szabadidejükben az unalom helyett inkább csináljanak valami ,,értelmeset”. A fejlesztők így egy koncepcióalkalmazást készítettek a Tesla Model S-hez. Ezzel az alkalmazással az autó vezetője kedve szerint változtathatja meg kocsija külvilágnak szóló hangját: szimulálhat benzin üzemű autó, motor, űrhajó, vagy éppen vadászgép hangot. A hangot egyszerűen az autó óriási érintőképernyőjén választhatják.

,,Ezzel az alkalmazással azt kívántuk bemutatni, hogy az autókba épített internetkapcsolattal szinte bármi kivitelezhető. A Tesla Model S volt az első olyan autó, ami vásárlás után csak jobb lett, köszönhetően a folyamatos szoftverfrissítéseknek. Hamarosan a fejlesztőcégek forradalmasítják az autós alkalmazásokat, pont ugyanúgy ahogy azt tették az okostelefonokkal.” – nyilatkozta a Mutual Mobile vezetője, John Arrow

A Mutual Mobile által fejlesztett alkalmazás a Tesla Gas Engine nevet kapta. Ez az alkalmazás az autó böngészőjén keresztül érhető el. A szimulált hang pedig a Model S Bluetooth hangószórin keresztül távozik.

Forrás: zoldautok.hu