A villanyautósok között is vannak ám tahók

A Tesla korunk autóipari Supermanje: mindent tud, és mindent jobban tud, mint mások. Idén nyáron például megdöntötte az elektromos autók világrekordját a Pikes Peak hegyi felfutó versenyen – a videót alább láthatjátok.

Pont ezt az enyhén átalakított példányt látták a verseny helyszínének közelében egy gyorstöltőre kötve – nem egyszer, nem kétszer, hanem folyamatosan. Állítólag hetek óta ott áll a versenyautó, és foglalja a helyet mások elől, ami a villanyautós etikettben a legnagyobb otrombaság.

A helyzet súlyosságát enyhíti, hogy állítólag az adott bevásárló központban nyolc gyorstöltő állomást telepített a Tesla, ám ezek többnyire kihasználatlanul állnak, így bár elvileg suttyó volt az autó világrekorder tulajdonosa a gyakorlatban nem okozott nagy galibát.

Nem úgy, mint egy Tesla Model X, amelyet még két hónapja fotóztak le Delaware államban: ahogy kell, három parkolóhelyet (sőt: három töltőhelyet) is elfoglalt a szárnyas ajtós szabadidőjármű, alighanem azért, mert a (szintén elektromos kerékpárral megterhelt) bringaszállító miatt nem fért volna el szabályosan a töltőponton.

Merjük remélni, hogy nem a villanyautósokból nevelődik ki a bunkón parkolók következő generációja – persze ritkának ritkák, drágának drágák, úgyhogy (de ezt a gondolatsort inkább berekesztjük.)