A Mercedes valami egészen durvát alkotott

Elon Musk nemrég bejelentette, hogy világuralmi tervei közt szerepel a személy-és árufuvarozás áramosítása, ám ahogy kinéznek a dolgok, nem árt, ha csipkedi magát, mert még a végén a Mercedes beelőzi, amit az is jelez, hogy a német gyártó bemutatta a Mercedes-Benz Urban eTruck nevű alkotását, ami nem más, mint egy elektromos kamion.

A hagyományos társaihoz hasonlóan 26 tonnányi terhet cipelni képes jármű az első olyan szerkezet a kategóriájában, mely teljes egészében tiszta energiával működik, ám ahogy a nevéből is látszik, inkább városi felhasználásra tervezték, és nem arra, hogy átszelje Európát, bár akinek van türelme kivárni a töltési ciklusokat, az megpróbálkozhat ezzel is. A maximum 200 kilométeres hatótávolsággal azonban elég hosszadalmas feladat lenne tulipánokat vinni Hollandiából két-három országgal odébb.

Mercedes-Benz Urban eTruck

Habár az Urban eTruck már bemutatható állapotban van, a gyártó szerint csak a következő évtizedre tehető a sorozatgyártás, ami viszont azt jelenti, hogy ha a Tesla alapítója komolyan beszélt, akkor mégsem kell annyira megijednie, mert ők meg már a jövő évben bemutatnák a saját megoldásukat, ami a Tesla Semi névre hallgat. Ám a Merci sem tétlenkedik, mivel egy 6 tonnás teherautót is bütyköl, melyet már Európa szerte tesztelnek az olyan cégek, mint például a Hermes.

Az elektromos kamionok jelentősége nem…