Újítások az autóiparban: az év leginnovatívabb gyártói

Idén tizenegyedik alkalommal adták át az AutomotiveINNOVATONS díjat. A németországi Autóipari Menedzsment Központ (CAM) és a PriceWaterhouseCoopers (PwC) tanácsadó cég által közösen alapított és odaítélt díjcsokor tizenhárom kategóriában jutalmazza az év leginnovatívabb autógyártóit, az általános újításoktól kezdve a hajtásláncokon át a biztonsági és kommunikációs fejlesztésekig.

A leginnovatívabb autóipari csoport a Volkswagen. Elég végignézni a győztesek listáján, és egyértelmű a győztes: a konszern egy év alatt 300 innovációt mutatott be. A leginnovatívabb autómárka versenyben a prémiumgyártók között az Audi, a tömegmárkák szegmensében a Volkswagen győzött.

Minden ötödik innovációt a VW-csoport jegyezte tavaly az autóiparban

Szintén a Volkswagen bizonyult a leginnovatívabb tömegmárkának a hagyományos hajtásláncok, valamint az online fedélzeti kapcsolódási megoldások terén. Ez utóbbiban, valamint a leginnovatívabb karosszéria és járműkoncepció kategóriában szintén az Audi volt a leginnovatívabb prémiummárka.

A konnektivitás volt amúgy az év legzsúfoltabb kategóriája, az 1495 darab innováció több mint fele ebben az osztályban indult, köztük több, nem autóipari szereplő is volt.

A Mercedes és a BMW sem maradt elismerés nélkül: az év leginnovatívabb modellje a BMW 7, amely összesen kilenc világújdonsággal lépett piacra, és ezzel megelőzte a második Tesla Model X-et és a bronzérmes Audi Q7-et. A BMW másik aranyérmét a leginnovatívabb hagyományos hajtásláncot bemutató prémiummárkaként nyerte el.

Kilenc világújdonság…