Futuriszitkus közlekedési eszköz kapott szemtelenül nagy összeget

A Hyperloop Elon Musknak, a Tesla Motors és a SpaceX űripari magánvállalkozás vezetőjének futurisztikus elképzelése, a nagyvárosokat összekötő közlekedési rendszer hatalmas átmérőjű csöveken keresztül, légpárnákon lebegő kapszulákban utaztatná az embereket óránkénti 1207 kilométerrel. A lebegő mágnesvasút-technológián alapuló rendszer teljesen automata lenne és elektromos árammal működne.

Elon Musk szerint ez a rendszer gyorsabb, biztonságosabb, olcsóbb és hatékonyabb közlekedési eszköz lenne, mint például a Los Angeles és San Francisco közötti, fejlesztés alatt álló nagysebességű vasútvonal.

A technológiát szerdán mutatják be először a Las Vegas-i sivatagban – jelentette be Rob Lloyd, a vállalkozás vezetője, aki közölte azt is, hogy cégük nevét Hyperloop Technologies-ról Hyperloop One-ra változtatták, hogy megkülönböztessék magukat a hasonló technológián dolgozó versenytárstól, a Hyperloop Transportation Technologies nevű vállalkozástól.

Rob LLoyd hangsúlyozta, hogy cégük lesz “az, amely elsőként lesz képes megvalósítani a technológiát, amelyet bárhol meg lehet honosítani, bármit össze lehet vele kötni, és bármit mozgatni lehet vele”.