A nagy Tesla-rekord: árammal Európán át

A végén az a néhány órácska már igazán nem számított. Alig várta ugyan az elcsigázott csapat, hogy a rekordautóval és az Északi-fok végre kézzel tapogatható szikláival elkészüljenek a várva várt fotók, a királyt azonban mégsem lehetett csak úgy megzavarni. Márpedig V. Harald norvég király, a trónörökös Haakon és kedves felesége, Mette-Marit is pont ezen a napon látogatta meg a királyság legészakibb pontját, bár túl nagy felhajtást azért nem csaptak maguk körül. Még az is lehet, hogy csak kedvességből időzítették erre a napra a látogatást, ők sem akartak lemaradni a nagy eseményről. A kellemes skandináv nyár legszebb napján, augusztus 11-én, kedden, délután fél négy körül történt, hogy a már nem annyira vakítóan fehér Tesla S 85D hivatalosan is begurult az Európa legészakibb pontján kialakított parkolóba. 6425 kilométer volt ekkor az autó háta mögött, és nem utolsósorban egy új világrekord az “egész Európa átszelése a legrövidebb töltési idővel” címszó alatt a Guinness Rekordok Könyvében. Eredetileg 22 órás időlimitet tűztek ki a Guinnessnél, de ezt az ötletgazda Michael Willberg szerint jócskán sikerült alulmúlni 20 órával és 15 perccel.

Nyolc és fél óra késés

Annál fájóbb, hogy a második, saját maguk elé kitűzött célt nem sikerült teljesíteniük. “96 óra” – áll a másodpilóta és ruhagyártó Martin Wrobel által készített sapkákon és pólókon, ennyi idő alatt szerették volna megtenni a dél-spanyolországi Tarifából a Norvégia tetejéig vezető utat. Végül 104 óra és 30 perc lett belőle, ami azért nem tragédia, és rögtön vidámabb is lett a hangulat, amint a nap kibújt a felhők közül, meleg fénybe burkolva a tájat. Előkerültek a régóta tartogatott termoszok, a célba érés örömére a csapat igazi üvegpoharakba és porceláncsészékbe töltötte ki a nagy pillanatra tartogatott tejes kávékat és cappuccinókat. “Rettentő kimerültek, de végtelenül elégedettek is vagyunk” – böki ki Willberg. Ez azért különösen fontos, mert tulajdonképpen az egész akció kiváltó oka az elégedetlenség volt az elektromos autók megítélésével kapcsolatban. Willberg belefáradt abba, hogy a politika és a média egyaránt a városi közlekedés jövőjeként emlegeti az elektromos járműveket, a hatótávolsággal kapcsolatos kompromisszumok miatt utazóautóként még véletlenül sem említve őket. Korábban egyébként Willberg sem elektromos autóval, hanem egy nagyon kényelmes Mercedes S 600 L-lel járt, egészen addig a pillanatig, amíg rá nem döbbent, hogy a munkahelyéig vezető tíz kilométeres útra óriási pazarlás ilyen autót tartani. A Tesla Model S-sel 50 méter volt a próbaút: “Ez az!” – mondta Willberg, és nyomban aláírta a szerződést.

Megosztott közösség

Az alternatív hajtás híveinek közössége alaposan megosztott, a hibridek rajongói mellett külön csoportot alkotnak a hidrogénes aktivisták, a tiszta elektromos hajtást propagálók, és persze a Tesla-mániások. Ők azok, akik a lemondások nélküli vezetési élményben hisznek, azaz abban, hogy a nagy teljesítmény igenis kombinálható nagy hatótávolsággal. A Tesla-alapító Elon Musk követői ráadásul nemcsak szájkaratében erősek, tettekkel is bizonyítják, hogy a korlátozott hatótávolsággal kapcsolatos akadályok könnyedén legyőzhetők. Ott van például a spanyol Rafael de Mestre, aki a Roadsterjével már megkerülte a földet. Aztán Teslával senki nem tett még meg annyi kilométert, mint Hansjörg von Gemmingen báró, aki már több mint 400 ezer kilométert pakolt a Roadsterjébe, és persze szót érdemel Eberhard Mayer is, akinél gyorsabban senki nem vásárolt Tesla Model S-t Németországban. Gyerekjáték volt rábeszélni mindhármukat, hogy vegyenek részt a rekordkísérletben. Teljes cikk Forrás: Vezess.hu