Nem kapnak elég lendületet a zöldautók

Bár Európa több állama is jelentős kedvezményekkel járul hozzá a környezetbarát járművek elterjedéséhez, a magyar fővárosban egyelőre csak a parkolás ingyenes januártól. Hazánkban a zöld rendszámos, környezetkímélő autók száma szinte biztosan nem éri el az ötvenet. Vélhetően azért, mert a legolcsóbb elektromos jármű nyolcmillió forintba kerül. Lapunk utánajárt, miként támogatják az Európai Unió országai a zöldjárművek vásárlását.
A Fővárosi Közgyűlés döntése értelmében január elsejétől ingyenesen parkolhatnak a zöld rendszámos, környezetkímélő járművek Budapest egész területén. Zöld rendszámot a tisztán elektromos és bizonyos hibrid, vagyis benzin-, dízel- és elektromotoros autók tulajdonosai igényelhetnek. A klasszikus, egyszerűbb hibrid autók, amelyekből 8-10 ezer van forgalomban, nem kaphatnak zöld rendszámot, ezek ugyanis nem képesek csupán elektromos hajtással megtenni legalább 25 kilométert. A zöld rendszám egyébként nemrég jelent meg a magyar szabályozásban, július óta lehet igényelni a környezetkímélő jelzést. Eddig mindössze 30-40 darabot adtak ki. Az Európai Unióban azonban más a helyzet.

Németország és Ausztria

Németországban 2012 óta nem kell gépjárműadót fizetni a zöldjárművek után. A 2011. május 18. és 2015. december 31. közt forgalomba állt elektromos autók tíz évre, a 2016. január 1. után forgalomba állított autók öt évre kapnak mentességet. Az adómentes időszak lejárta után felére csökkentett adót kell fizetni. Hibrid autókra ez nem vonatkozik, csak a kizárólag elektromos hajtással működő kocsikra. 2015. február óta pedig a tartományok saját hatáskörben elengedhetik a parkolási díjat az elektromos autók után. Ausztriában legfeljebb ötezer euró (több mint 1,5 millió forint) kedvezményt nyújt az állam a zöldjármű megvásárlásához. Teljes cikk Forrás: mno.hu Fotó: Marjai János / MTI