Átadták az első elektromos autótöltőt a Liszt Ferenc repülőtéren | Elektromos autó mánia
Kövesd az ország legjobb elektromos autó híreit Facebookon és Hírlevélen!
Budapest, 2015. december 16.
Elektromos autó a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülõtér újonnan átadott töltõállomásánál 2015. december 16-án. Az elsõ elektromos autótöltõ a zöld repülõtér program részeként valósult meg, a beruházás 15 millió forintba került és ingyen használható.
MTI Fotó: Bruzák Noémi

Átadták az első elektromos autótöltőt a Liszt Ferenc repülőtéren

 

A zöld repülőtér program részeként valósult meg az első elektromos autótöltő a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, a beruházás 15 millió forintba került és jelenleg ingyen használható – mondta a szerdai átadáson Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója.

A Jedlik Ányos programban még az idén elkezdődik országosan 150 elektromos töltőállomás telepítése, a tervek már elkészültek és a közeljövőben megvalósuló beruházás végén elektromos autóval átjárható lesz az ország – erről Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásért felelős államtitkára beszélt az átadáson.

Az államtitkár kitért arra is, hogy a kormány kiemelt beruházássá tette a töltőállomások telepítését és már hozzá lehet jutni a zöld rendszámhoz, amely több kedvezményt jelent az elektromos, illetve hibrid autókkal közlekedőknek. Hamarosan a buszsávokban is közlekedhetnek ezek a kocsik.

Teljes cikk

Forrás: alternativenergia.hu

762